Profeții expirate

De fiecare dată când se întâmplă ceva deosebit, presa noastră supratabloidizată scoate de la naftalină tot felul de „profeții” care prevestesc cele mai crunte nenorociri posibile.

Despre Nostradamus mi-am spus deja părerea aici: Nostradamus

Dar să mai vorbim și despre alți profeți mincinoși:

  • Justin Pârvu ar fi făcut o „profeție” care afirmă că după 12 luni va veni o mare urgie asupra României. Deja au trecu ani de zile de când a zis asta și urgia profețită nu a mai venit.
  • Ilarion Argatu ar fi zis că la 6 luni de la moartea lui Bucureștiul va fi pustiit de un cutremur. Au trecut decenii și cutremurul nu a mai avut loc.
  • Paisie Aghioritul ar fi profețit un mare război cu Turcia. Unor militari care erau de față le-ar fi spus că ei vor lua parte la cucerirea Constantinopolului de către greci. Au trecut decenii de atunci, militarii respectivi au ieșit la pensie (unii poate că au și murit), dar războiul nu a mai avut loc.
  • Arsenie Boca ar fi zis că Bucureștiul s-a ouat de două ori și se va mai oua o dată. În singura carte scrisă de el nu face asemenea profeții. Povestea asta apare doar în apocrifele inventate de bișnițari, ceea ce o face suspectă. Chiar dacă ar fi zis așa ceva, termenul „se va oua” e foarte vag și în plus, au trecut deja zeci de ani de la moartea lui fără să asistăm la catastrofe majore.

După cum vedeți, toate aceste profeții sunt expirate și nu are nici un sens să vă speriați de toate articolele tabloide.