BOR comite noi ilegalități

Sondajele de opinie arată că încrederea în Biserică se prăbușește văzând cu ochii. Nici Stalin nu a reușit să facă atâta rău Bisericii cât a reușit actuala ierarhie BOR prin goana ei după averi și disprețul față de oameni și legi.

În acest context, mitropolitul Banatului vine cu o nouă incitare la ilegalități: vrea să modifice el Constituția.

Pretextul îl constituie căsătoriile gay (care oricum nu sunt legale în România), dar din modul de abordare a problemei se vede că de fapt vrea să plaseze BOR mai presus de autoritățile statului.

Ca să evit discuțiile, precizez că nu sunt gay și nici nu intenționez să devin. Articolul de față este despre o problemă juridică. Dacă le venea ideea de a modifica Constituția pentru a interzice căsătoriile hetero, problema juridică era aceeași.

Constituția nu se modifică la Mitropolie și nici prin strângere de semnături.

Constituția se poate modifica doar cu votul a 2/3 din numărul de senatori și deputați, iar ulterior această modificare trebuie supusă unui referendum.

Nici Băsescu nu a putut modifica Constituția trecând peste capul Parlamentului, deși a dorit acest lucru.

De asemenea, una din prevederile Constituției este că aceasta nu poate fi modificată în sensul restrângerii drepturilor omului.

Așadar, demersul mitropolitului este în mod clar ilegal și nu va reuși să schimbe Constituția cum vrea el.

Însă, prin acest demers, BOR își incită credincioșii la nerespectarea legii și dovedește încă o dată că ierarhia actuală a BOR este o structură de tip mafiot care își pune propriile interese mai presus de legile țării.

Încercarea de a schimba Constituția altfel decât prin mijloace legale poate fi considerată și o tentativă de lovitură de stat.

 

P.S. Poate e bine să amintim și faptul că în trecut, Patriarhia a adresat o cerere către Parlament prin care solicita această modificare în Constituție și li s-a răspuns că această prevedere pe care o doresc ei nu își are locul în Constituție, în schimb a fost inclusă în Codul Familiei. Putem spune că Parlamentul a fost extrem de înțelegător cu BOR, dar ei tot nu sunt mulțumiți.