Bulgaria

 Bulgaria e o țară prin care am trecut de mai multe ori, uneori doar în drum spre Grecia, alteori ca destinație turistică.

 E o țară mai săracă decât România și asta se vede mai ales când treci prin satele lor, dar care a știut să își pună la punct infrastructura de transport și turism.

 Autostrăzile lor sunt de cea mai bună calitate.

 Sofia, capitala țării e un oraș cu o istorie străveche, atestat încă din antichitate.

 Are câteva monumente interesante (de ex. Biserica Boiana, Catedrala Alexandr Nevsky sau Catedrala Sf. Sofia) dar orașul în sine nu e spectaculos. E totuși un oraș decent.

 Bulgaria e străbătută de câteva lanțuri muntoase și are câteva stațiuni montane atractive.

 Dar din punctul de vedere al turistului român, principala atracție o reprezintă litoralul bulgăresc.

 Bulgaria are ieșire tot la Marea Neagră, deci nu trebuie să vă așteptați să vedeți aici stațiuni ca la Mediterana, dar clima lor e ceva mai caldă și infrastructura turistică e mult mai bine pusă la punct decât la noi.

 Stațiunile lor au hoteluri all inclusive de foarte bună calitate, plaje frumoase și dotări decente.

 Dacă mai ținem cont și de prețuri, care sunt mai mici decât pe litoralul românesc, putem spune că merită să faci o vacanță la mare în Bulgaria.

 Dacă tot vorbim de litoralul Bulgăresc, e bine să amintim și orașul Balcik, un oraș mic, dar pitoresc, unde puteți vedea castelul Reginei Maria și grădina lui impresionantă. În perioada interbelică orașul a aparținut României și încă mai găsiți acolo oameni care vorbesc românește.

 În concluzie, aș spune că Bulgaria poate fi o destinație plăcută pentru turistul român.