Lupii

 Unele femei postează pe Facebook mesaje de genul „Lupul nu își lasă niciodată lupoaica pentru alta” sau altele asemenea.

 Ele vor să spună că doresc relații monogame, dar exemplul cu lupii nu e chiar fericit.

 În realitate, lupii trăiesc în haite și nu sunt fideli unei anumite femele ci se împerechează cam cu cine se nimerește. Există o ierarhie în cadrul haitei (șeful haitei e întotdeauna un mascul), dar asta nu implică monogamie nici pentru masculi, nici pentru femele. E ceva de genul femelele de pe treptele superioare se împerechează cu masculi de pe treptele superioare și femelele de pe treptele inferioare se împerechează cu masculi de pe treptele inferioare, dar nu au relații strict unu la una și nici limitele ierarhice nu sunt foarte stricte (când șeful e plecat sau nu e atent, mai atentează și masculii de pe treptele inferioare le femele din zona superioară, iar dacă un mascul dominant are chef de o femelă inferioară nu se opune nimeni).

 De fapt, în lumea animalelor monogamia e mai degrabă excepție decât regulă.

 Așadar, dacă vreți monogamie, sunt de acord. Dar evitați să dați exemple cu lupi sau alte specii care nu sunt monogame, pentru că prin ele de fapt îi îndemnați pe bărbați să vă înșele.