Inchiziția iese la atac

După ce un episcop BOR a fost pus sub control judiciar, fanaticii religioși cu Mult Prea Fericitul Daniel în frunte au pornit atacuri furibunde împotriva Președintelui Johannis.

Nu e vina președintelui că infractorii cu mitră comit tot felul de delicte, dar până acum ei beneficiau de o imunitate de facto (legal ei nu au imunități) și acum nu le convine că au fost trași la răspundere.

Președintele e atacat de extremiști cu acuzații privind drepturile minorităților.

Asta nici măcar nu mai e ceva nou. Fanaticii religioși au dus o campanie de atacuri împotriva Domnului Johannis și în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Ei au fost de la început contra lui și totuși el a câștigat alegerile.

Poate ar fi bine să amintim și faptul că Domnul Johannis susținea o conferință de presă pe un subiect de politică externă și a ajuns să vorbească despre problema fanaticilor doar când din sală i s-a cerut acest lucru.

Președintele a dat un răspuns foarte elegant și civilizat la atacurile lor suburbane și a spus că dacă dorim o Românie modernă, europeană și respectată în lume nu trebuie să alunecăm pe panta fanatismului religios și trebuie să respectăm Drepturile Omului, inclusiv pe cele ale minorităților.

Eu sunt perfect de acord cu ce a spus Domnul Președinte și sunt convins ca atacurile la adresa Președintelui nu îi vor scăpa de închisoare pe infractorii cu mitră pentru că oricum procesul nu îl judecă Președintele ci organele de justiție.

 

P.S. Așa cum am mai spus și în alte ocazii, nu sunt împotriva credincioșilor moderați care se roagă la zeii în care cred ei și în rest își văd de treaba lor, dar consider că religia nu trebuie să devină un pretext pentru încălcarea legii și nici nu au dreptul să îi persecute pe cei care cred în altceva (sau în nimic). Iar în privința minorităților sexuale mi-am exprimat opinia aici: pelly.ro/2016/01/parere-personala/. O poziție similară a fost exprimată și de Sanctitatea Sa Papa Francisc și de alți creștini moderați. Doar habotnicii vor dictatură BOR.