Ce e și ce nu e Facebook

Vorbeam cu câteva zile în urmă despre Facebook și spuneam că nu e un partid politic.

În egală măsură putem spune că nu e nici site de dating. Majoritatea oamenilor de pe Facebook sunt deja căsătoriți sau într-o relație și nu sunt interesați să găsească pe altcineva. Există și câteva grupulețe de dating, dar sunt nereprezentative. Facebook chiar are o politică destul de strictă în ceea ce privește imaginile explicite, deci nu e un site potrivit pentru așa ceva. (Deci, când cineva îți da like, înseamnă că îi place postarea și nu că vrea o aventură.)

De asemenea, nu e o asociație bine structurată cu un program clar.

Și atunci ce e?

E o rețea de socializare.

Un loc în care comunici cu prietenii din copilărie pe care acum nu îi poți întâlni live pentru că sunt în alte colțuri de lume, un loc unde îți faci noi amici, pe baza unor preocupări comune sau a unor cunoștințe comune, un loc unde discuți cele mai variate probleme și nu în ultimul rând, un loc în care încerci să te simți bine.

Există grupuri de discuții și fiecare poate să adere la cele care îl interesează pe el.

Așadar, e un bazar cu de toate și fiecare își alege ce vrea.

Un lucru e sigur: Facebook nu e un loc potrivit pentru analfabeți. Trebuie să ai minime cunoștințe de IT ca să poți intra acolo. Nu e nevoie să fii doctor în informatică, dar nici nu poate intra chiar oricine. De aici provine și furia analfabeților împotriva Facebook.

Dar pentru cei care știu să îl folosească, Facebook aduce destul de multe satisfacții.

Nu înlocuiește viața reală, dar o poate face mai frumoasă.

Mie îmi place.