Știri pe scurt

  • Donald Trump a preluat oficial funcția de Președinte al SUA. Vom asista cu siguranță la unele schimbări în politica americană, dar pe de altă parte, America are o democrație consolidată, cu instituții stabile și nimeni (nici președintele) nu e mai presus de lege, deci nu trebuie să ne așteptăm la o perioadă de instabilitate.
  • La noi a avut loc un incendiu în Clubul Bamboo (considerat cel mai cool club din România). Din fericire nu există morți, dar e un nou semnal că legile antifumat și normele PSI chiar trebuie respectate.
  • În Australia un alt nebun a intrat cu camionul în mulțime. Incidentul se adaugă unei lungi serii negre de cazuri în care tiriștii provoacă tragedii (unii intenționat, alții prin inconștiență la volan). Părerea mea sinceră este că ar trebui interzise prin lege mașinile cu șofer uman și ar trebui să fie lăsate să circule doar cele cu pilot automat (cum sunt cele de la Google sau Tesla).
  • Faptul că zăpada și alte manifestări hibernale au prins din nou autoritățile nepregătite nici măcar nu mai e o știre. E o stare de fapt. Trist, dar asta e realitatea românească.