Cum a stimulat Gabriela Firea protestele

Da, ați citit bine. Gabriela Firea are și ea o contribuție la ce se întâmplă în aceste zile.

Pe lângă protestatarii care se duc acolo pentru că au un mesaj politic clar (abrogarea ordonanței, schimbarea guvernului sau ce mai cere fiecare), există și o categorie destul de numeroasă de oameni care se duc acolo să se distreze.

Ei organizează alergări în jurul palatului, un steag uman și alte distracții care nu mai au nimic comun cu tema inițială.

Întrebarea este de ce trebuie să facă asta acolo?

Aici intervine rolul Gabrielei Firea.

De când a ajuns primar, susnumita a declanșat un adevărat jihad împotriva manifestărilor cultural-distractive din spațiul public.

Prima victimă au fost manifestările de weekend de pe Kiseleff, sub pretextul că încurcă circulația.

Au urmat și cele din piețe și parcuri care nu încurcau pe nimeni, dar nu erau conforme cu viziunile ei.

Pe unele le-a interzis total, la altele muzica normală a fost înlocuită cu coruri bisericești (de exemplu la concertele de weekend din parcuri), iar pe altele le-a mutat în locuri mai îndepărtate și le-a redus cât a putut (de exemplu Târgul de Crăciun).

Rezultatul este că oamenii nu prea mai au unde să meargă să se distreze și acum, când a apărut o oază de libertate, profită de ocazie ca să organizeze acolo ce nu au putut face în alte părți.

Poate ar fi bine să înțeleagă și ea că oamenii nu sunt roboți și mai au nevoie și de distracții.

Problemele ei mistice o privesc personal, dar spațiul public este al tuturor și ar trebui să nu mai interzică manifestările cultural-distractive.