Avorturile

Pe lângă lupta împotriva minorităților etnice, religioase sau de altă natură, extremiștii B.O.R. organizează și un marș împotriva avorturilor.

Reprezentanții BOR au avut chiar nesimțirea de a pretinde că școlile le sunt subordonate iar profesorii și elevii ar fi obligați să participe la acțiunile lor extremiste (Ministerul Învățământului a spus totuși ca nu există o asemenea obligativitate).

Problema este că extremismul nu le ajută cu nimic pe femeile care ajung în situații în care avortul devine necesar.

Eu cred că o soluție mai bună ar fi introducerea obligatorie a educației sexuale în școli și desfășurarea unor campanii publice de informare pe asemenea teme.

Multe dintre sarcinile cu probleme ar putea fi prevenite și nu ar mai fi nevoie de avort, dar pentru asta ar trebui ca persoanele în cauză să știe cum să procedeze.

Dar extremiștii BOR exact asta nu vor.

Ei nu vor educație sexuală, deci nu vor să rezolve problema, în schimb caută orice pretext ca să mai persecute pe cineva.

Poate ar fi bine să le amintim celor din BOR că ei sunt majoritari doar aici (și chiar în România e discutabil cât de ortodoxă e populația care nu știe nici Crezul, dar se declară ortodoxă de frica persecuțiilor), în schimb, la nivel european sau mondial, ortodoxia e o infimă minoritate și dacă și-ar pune ceilalți mintea cu BOR și le-ar răspunde cu aceeași monedă nu îi văd bine deloc.