Biblia face educație sexuală

Iar mi-au zis fanaticii BOR că sunt satanist, de data asta pentru că „numai sataniștii vor educație sexuală”.

Așadar, le răspund cu argumente din domeniul lor: Biblia.

Spre deosebire de majoritatea fanaticilor care „apără credința” dar nu o cunosc, eu chiar am citit Biblia.

Sigur, Biblia nu este un tratat de sexologie în sensul modern al cuvântului, după cum nu este nici tratat de matematică, fizică, biologie, geografie sau altă știință modernă.

Biblia a fost scrisă de oameni care au trăit în antichitate și erau la nivelul de cunoaștere al epocii respective.

Dar la nivelul respectiv, Biblia conține destul de multe referiri la sex și viața intimă, deci putem spune că printre altele face și educație sexuală.

De la bun început, vedem că prima poruncă pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor a fost „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi” (Geneza 1; 28). Cred că nu e nevoie să vă desenez cum se înmulțesc oamenii.

Sexul nu este tema principală a Bibliei, dar pe parcursul ei apar tot felul de referințe la relațiile dintre soți, viol, incest, divorț, poligamie, homosexualitate, prostituție și alte teme legate de sex.

Viziunea este una specifică epocii în care a fost scrisă Biblia și nu acoperă întreaga complexitate a acestor probleme, dar putem spune că printre altele, Biblia face și educație sexuală.

În acest context, cred că propaganda pe care o desfășoară fanaticii BOR împotriva educației sexuale nu are o bază biblică ci e doar o dovadă de imensă ipocrizie.

Dacă în Biblie se face și educație sexuală, nu văd de ce nu ar fi voie să se facă educație sexuală în școli.