Italia

Pentru că odată cu minivacanța de 1 Mai începe noul sezon turistic, reluăm și seria de prezentări a unor destinații turistice.

În acest articol, vorbim despre Italia.

Italia are o istorie culturală incredibilă. În unele orașe italiene ai ocazia să vezi pe o singură stradă mai multe monumente istorice decât în toată România.

Oriunde veți merge acolo, vă garantez că veți avea ce vedea.

Infrastructura turistică e foarte bine pusă la punct.

Roma a fost capitala Imperiului Roman și în același timp un mare centru cultural.

După căderea Imperiului Roman, a rămas sediu al Papalității.

În prezent este capitala Italiei și un important centru economic.

Mileniile de istorie și-au lăsat amprenta asupra orașului, care este împodobit cu numeroase statui, temple antice, fântâni arteziene, biserici și palate.

Dacă mergeți la Roma, nu trebuie să ratați Cetatea Vaticanului, care este și astăzi sediul Papalității.

Catedrala Sf. Petru și Capela Sixtină sunt realizări artistice deosebite. Muzeul Vaticanului adăpostește și el numeroase opere de artă.

În afară de Vatican, merită să mai vizitați Coloseumul, Forul Roman, Columna lui Traian, Piața Spania, Piața Navonna, Pantheonul dar și numeroasele biserici muzee și palate din oraș.

Un al doilea oraș pe care va recomand să îl vizitați este Veneția. Este cel mai romantic oraș pe care l-am vizitat în viața mea.

Orașul a fost construit în evul mediu într-o lagună a Mării Adriatice și a devenit o republică maritimă care a dominat Mediterana timp de multe secole.

Orașul e construit pe mai multe insule și insulițe și nu are străzi pe care să poți merge cu mașina, în schimb are o mulțime de canale pe care te poți deplasa cu barca.

Orașul în sine e o minune arhitectonică. La fiecare pas vezi palate și biserici superb împodobite.

Centrul orașului este Piața San Marco, străjuită de Basilica San Marco și Palatul Dogilor – două minuni arhitectonice pe care nu trebuie să le ratați.

Vă recomand să începeți cu un tur ghidat, după care să cutreierați pur și simplu străduțele venețiene și să vă lăsați cuprinși de atmosfera inegalabilă a orașului.

Milano (în antichitate Mediolanum) este un vechi oraș din timpul Imperiului Roman, dar care cunoaște și astăzi o dezvoltare extraordinară.

Milano e capitala mondială a modei, dar și un important centru al industriei auto.

Cel mai celebru obiectiv este Domul din Milano, dar tot aici se găsește și Opera Scala sau Galeriile Vittorio Emanuelle.

Padova e celebră în primul rând prin Catedrala Sf. Anton.

Verona a fost făcută celebră de piesa „Romeo și Julieta”, dar dincolo de ficțiune e un oraș cu multe vestigii istorice.

Florența a fost un important centru al Renașterii și adăpostește și astăzi palatul familiei Medici și numeroase opere de artă.

Napoli e un oraș deosebit de pitoresc pe coasta Mediteranei.

Lista ar putea continua, pentru că fiecare oraș italian are ceva de oferit vizitatorilor.

Italia este o destinație turistică de top și nu veți regreta dacă mergeți acolo.