„Credincioșii” atacă biserica

Relația între politicieni și cultele religioase e una destul de ciudată.

Ei se dau mari credincioși în campaniile electorale, finanțează generos cultele din banii statului, dar atacă aceleași culte dacă afectează cât de puțin buzunarul lor personal.

Gigi Becali, „arhanghelul luminii”, care defila în fruntea demonstrațiilor BOR, se află în proces cu o mănăstire pentru un teren (care nu a aparținut niciodată lui Becali, dar acum vrea să pună mâna pe el).

Mai nou, și Gabriela Firea, ultracredincioasa care îl chema pe Papa Francisc în țară și dădea milioane de euro la biserici (din banii statului), s-a luat la harță cu Arhiepiscopia Romano-Catolică din București pentru că nașa ei este acționar la Cathedral Plaza și din acest motiv refuză să pună în aplicare sentința care dă dreptate arhiepiscopiei.

Mai sunt și alte conflicte de acest gen, dar acestea sunt cazurile cele mai vizibile.

Exact cei mai vocali „credincioși” pe banii statului se luptă cu biserica când le sunt afectate interesele.

Ar fi bine să înțelegem că pentru politicieni, „credința” e doar un mijloc pentru a-și atinge scopurile politice.

În realitate ei nu au nimic sfânt.

Iar în privința religiei, cred în continuare că e bine să avem o atitudine moderată.

Respectăm dreptul celorlalți de a crede în zeii lor, dar le cerem și lor să respecte legea și să ne respecte drepturile.

Iar din punct de vedere financiar, cred că statul nu trebuie să finanțeze construcția de locașuri de cult (finanțarea ar trebui asigurată de credincioșii cultului respectiv), dar nici nu trebuie să atenteze la bunurile pe care cultele le dețin legal.