Flacăra violet lovește din nou!

Alegerile din 2009  au fost cele mai strânse din istoria României. Sondajele făcute în ziua alegerilor îl dădeau câștigător pe Mircea Geoană (cu o mică diferență), dar după numărarea voturilor a ieșit câștigător Traian Băsescu (tot cu o mică diferență)

Imediat, PSD a contestat rezultatul, spunând că ar fi fost fraudate. Ancheta care s-a făcut atunci a scos la lumină mai multe fraude comise de PSD decât de Traian Băsescu, dar aceste fraude nu erau de natură să schimbe rezultatul, deci alegerile au fost validate și Traian Băsescu a devenit președinte.

Văzând că argumentele juridice nu țin, cei de la PSD au venit cu o nouă teorie: Traian Băsescu a câștigat pentru că a folosit „flacăra violet” (o noțiune ocultă, fără nici o legătură cu realitatea fizică).

Nu țin cu Băsescu, dar astea sunt faptele.

Între timp, anii au trecut, Traian Băsescu și-a terminat mandatele, dar PSD a rămas cu o fixație: alegerile din 2009.

Din nou au emis ipoteza fraudării, de data asta fiind acuzată Laura Codruța Kovesi.

S-a făcut o anchetă penală (ceea ce e corect), dar PSD tot nu are liniște: acum au făcut o comisie parlamentară de anchetă (deși legea le interzice să se amestece peste anchetele penale).

Adică tot un fel de flacără violet.

Chiar dacă acea comisie parlamentară ar descoperi ceva (nu cred, dar să zicem că teoretic ar fi posibil), Parlamentul nu poate lua măsuri concrete și oricum nu mai putem schimba istoria, deci nu îl putem pune pe Mircea Geoană președinte.

Țara are o mulțime de probleme, iar ei pierd vremea (și banii statului) cu aiureli.

Mai bine s-ar ocupa de rezolvarea problemelor arzătoare: dezvoltarea economică, combaterea corupției, sănătatea, educația, drepturile omului, trecerea la euro și altele asemenea.

 

P.S. Dacă tot le arde să piardă vremea, ar putea face și o anchetă privind alegerea lui Burebista. Ar fi la fel de utilă, dar măcar ar fi legală.