Sfânta ipocrizie

Scandalul politic a eclipsat într-o oarecare măsură un alt scandal: cel legat de ierarhii gay din BOR.

Indiferent dacă vă place sau nu, există dovezi incontestabile că inclusiv  la vârful BOR există minorități sexuale.

Dacă vă uitați cu atenție veți vedea că nici unul din membrii sinodului BOR nu e căsătorit.

Acum avem dovezi palpabile că unii dintre ei sunt gay (încă nu au fost filmați toți în ipostaze compromițătoare și evit să mă pronunț în privința celor despre care nu am dovezi).

Pe de altă parte, tot BOR desfășoară o campanie furibundă împotriva comunităților LGBTQ+.

Putem trage două concluzii:

  1. Dacă BOR chiar ar fi interesată de aspectul religios-moral al problemei, ar începe prin a combate minoritățile sexuale în interior. Dacă condamnă comunitățile LGBTQ+ din exterior și le tolerează în sinod, înseamnă că dă dovadă de o imensă ipocrizie.
  2. Din moment ce BOR tolerează gay în sinod, înseamnă că în realitate miza referendumului nu este una morală, ci politico-economică (ei de fapt vizează controlul politic dictatorial asupra statului pentru ca astfel să obțină beneficii materiale), iar comunitățile LGBTQ+ sunt doar victime colaterale.

În orice caz, e clar că BOR numai sfântă nu e.

 

P.S. Nu sunt gay, dar BOR mai persecută și alte minorități (religioase, etnice sau de altă natură) și de aceea mă interesează separarea între stat și biserică. Statul are datoria să își protejeze toți cetățenii, iar regulile BOR ar trebui aplicate doar în interiorul BOR.