„Legionarul” din Charlottesville

Unul din organizatorii atacului extremist din Charlottesville purta un tricou cu chipul lui Corneliu Zelea Codreanu și inscripții în limba română.

Mai mult, se declara ucenic al criminalului legionar Justin Pârvu (care a făcut închisoare la vremea respectivă pentru crimele lui și în prezent e decedat).

Trebuie totuși spus că extremistul din Charlottesville nu e român ci american născut în SUA, iar din punct de vedere religios a fost botezat într-o biserică ortodoxă din SUA.

A fost în România și a participat la un stagiu de îndoctrinare legionară în cadrul organizației extremiste „Noua Dreaptă”, dar ulterior se pare că s-ar fi certat cu ei (cel puțin așa susțin cei de la „Noua Dreaptă”).

Nu are rost să ne prefacem că nu are legătură cu extremismul ortodox pentru că americanii știu deja că el a fost aici, dar e bine să le spunem partenerilor americani că această formațiune extremistă a obținut mai puțin de 1% din voturi în România, deci nu e caracteristică pentru poporul român.

Este totuși un semnal de alarmă și statul ar trebui să ia măsuri mai active pentru combaterea extremiștilor deoarece vedem că acest gen de ideologii poate provoca victime atât pe plan intern cât și pe plan extern.